Article highlighted

K2 söker student-medarbetare

Vi söker en studentmedarbetare på deltid med huvudsaklig inriktning kommunikation till K2, Sveriges nationella centrum för forskning och utbildning om kollektivtrafik. Tjänsten är placerad i Lund.

Studentmedarbetare vid K2, med huvudsaklig inriktning kommunikation

K2 är Sveriges nationella centrum för forskning och utbildning om kollektivtrafik. Här möts akademi, offentliga aktörer och näringsliv för att tillsammans diskutera och utveckla kollektivtrafikens roll i Sverige.

Vi forskar om hur kollektivtrafiken kan bidra till framtidens attraktiva och hållbara storstadsregioner. Vi utbildar kollektivtrafikens aktörer och sprider kunskap till beslutsfattare så att debatten om kollektivtrafik förs på vetenskaplig grund.

K2 drivs och finansieras av Lunds universitet, Malmö högskola och VTI i samarbete med Stockholms läns landsting, Västra Götalandsregionen och Region Skåne. Vi får stöd av Vinnova, Formas och Trafikverket.

Som studentmedarbetare vid K2, Nationellt kunskapscentrum för kollektivtrafik, med huvudsaklig inriktning mot kommunikation genomför du som timavlönad ett kvalificerat uppdrag vid sidan om dina studier. Du får möjlighet till inblick i kommunikationsarbetet i en dynamisk forskningsmiljö och bidrar till vår utveckling. Din anställning gäller 10-15 timmar i veckan från mitten av januari till mitten av juni. Välkommen med din ansökan!


ARBETSUPPGIFTER

Arbetet går ut på att kommunicera forskning genom att assistera vad gäller textproduktion, webbpublicering och seminarieverksamhet.  

  • Skriva, redigera och korrekturläsa populärvetenskapliga texter om forskning på både svenska och engelska.
  • Webbpublicering, uppdatering av kalendarium.
  • Stödja centrumets medarbetare praktiskt i arbetet med att förbereda och dokumentera seminarier och liknande evenemang.
  • I viss omfattning stödja kansliet med i övrigt förekommande uppgifter inom kommunikation och administration.


KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som aktivt studerar vid universitet/högskola. Du ska ha läst minst 60 hp i ett för uppdraget relevant ämne, exempelvis kommunikation eller journalistik. Du får gärna ha ett intresse för kollektivtrafik, hållbara städer och forskningskommunikation och en vilja att ta dig an komplexa frågeställningar.

Andra önskvärda kvalifikationer:

  • God datorvana, erfarenhet av eller vilja att lära dig webbpubliceringssystem (vi använder Drupal).
  • Gärna journalistisk erfarenhet från exempelvis studenttidning.
  • God förmåga att uttrycka dig skriftligt och muntligt på svenska och engelska.
  • Kreativ, initiativtagande och drivande.

Tjänsten som studentmedarbetare omfattar 10-15 timmar i veckan under vårterminen med eventuell möjlighet till förlängning. Tjänsten kommer vara placerad vid Malmö högskola men arbetsplatsen är förlagd till Medicon Village i Lund. Arbetstiden förläggs enligt överenskommelse med dig.

Skicka din ansökan (personligt brev och CV) till ellen.albertsdottir@tft.lth.se senast den 16/1 2017. Ange ”Studentmedarbetare” i ämnesraden.

Kontaktperson: Ellen Albertsdóttir, kommunikationsansvarig K2, ellen.albertsdottir@tft.lth.se, 0730-50 63 53.