Article highlighted

Karin Brundell-Freij adjungerad professor vid K2

Väl meriterade Karin Brundell-Freij kommer med start i maj arbeta för K2 en dag i veckan inom ramen för en adjungerad professortjänst. Idag är hon seniorkonsult på WSP.

– Jag har en gammal kärlek till akademin. Strävan efter excellens är både akademins styrka och förbannelse. När man är ifrån det så mycket som jag varit de senaste tio åren är det något tjusigt. Själva utmaningen att vara sitt allra skarpaste och befinna sig i forskningsfronten, säger Karin.

Karin Brundell-Freij adjungerad professor vid K2

Trivs när det går undan

Karin har lång erfarenhet av akademin. Hon är docent vid Lunds universitet och var fram till 2007 universitetslektor i trafikteknik på institutionen för Teknik och samhälle. Hon har varit yrkesverksam i snart 40 år och har haft två arbetsgivare: först universitetet där hon började forska och undervisa direkt efter sin civilingenjörsexamen – och sedan konsult på WSP de senaste tio åren.

Karin uppskattar det höga tempot i konsultvärlden. Samtidigt konstaterar hon att beställarnas behov och intressen sätter gränsen för hur mycket man kan röra sig i den absoluta fronten.

–Så det är verkligen perfekt att göra både-och. Att få plocka det bästa från två olika världar, samtidigt!

Efterlängtad resurs på K2

Karin Brundell Freij har ett förordnande på två år som adjungerad professor vid Lunds universitet. Tjänsten är knuten till K2 där Karin bland annat kommer medverka i att utveckla kollektivtrafikforskningen, delta i doktorandhandledning och vara en kompetensresurs.

– Jag ska hålla koll och försöka länka regionala frågeställningar till pågående forskningsfront. Jag är också väldigt stimulerad av att arbeta i tvärvetenskaplig miljö som här på K2, säger Karin Brundell-Freij.

– Karin har unik kompetens inom transportforskningsområdet, både vad gäller bredare policyfrågor och vetenskaplig metod. Vi är mycket glada över att ha knutit henne till oss på K2, säger John Hultén, föreståndare K2.