Article highlighted

Kollektivtrafikens aktörer samlades i Stockholm

K2 var på plats när kollektivtrafikens aktörer från hela världen samlades i Stockholm på UITPs konferens The Art of Public Transport.

Joel Hansson på UITP


UITP är en internationell organisation som verkar för att främja hållbar mobilitet. UIPSs arrangemang samlar kollektivtrafikens aktörer; leverantörer, operatörer, konsulter och forskare. K2 var på plats för att presentera aktuell forskning och utbyta erfarenheter med branschen.

- De frågor som diskuterades flitigt är precis de frågor som är aktuella hos oss på K2, som kollektivtrafikens bidrag till hållbarhetsmål och möjligheter med ökad digitalisering. K2s forskning tycks ligga helt rätt i tiden, menar K2s föreståndare John Hultén.

K2 medverkade både i VTIs monter där besökarna kunde ta del av en visualisering av projektet Livemap: What you see is where you get och med presentation av posters.

- Värdefullast för mig har varit att möta och prata med kollektivtrafikaktörerna, både formellt och informellt. Jag har både fått mer bakgrund och mer på fötterna kring de slutsatser vi drar om branschens kommunikation, varumärkesbyggande och marknadsföring, säger Johan Jansson som var en av de forskare som deltog i konferensens poster session.

De K2 forskare som deltog och berättade om sina aktuella projekt på konferensen var:
Joel Hansson som berättade om studien Swedish guidelines for regional bus rapid transit.
Johan Jansson som berättade om studien Public transport marketing: Experimental studies on the influence of different messages on traveler attitudes and intentions towards public transportation.
Lars Holmberg som berättade om studien Interactive machine learning for commuters: achieving personalised travel planners through machine teaching.
Carl-William Palmqvist som berättade om studien om A comparative study of railway planning, operations and delays in Japan and Sweden.
Karolina Isaksson och Kelsey Oldbury som berättade om studien Public transport authorities´strategies to develop and govern MaaS across six Nordic countries.
Björn Lidestam som berättade om projektet Livemap: What you see is where you get.

Attached files