Article highlighted

Stort intresse för ny kollektivtrafik-forskning

Under åren 2018-2019 satsar K2 cirka 25 miljoner kronor på ny kollektivtrafikforskning. Nya projekt identifieras och bedöms i en process som består av två steg. Den 31 mars var deadline för steg ett och totalt kom det in 30 projektskisser.

 - Fler projektförslag kom in än vi förväntat oss. Det visar att det finns ett stort intresse för ny kollektivtrafikforskning, säger K2:s föreståndare John Hultén.

Nu börjar arbetet med att göra ett urval efter en bedömningsprocess som inkluderar K2:s internationella rådgivare och avstämningar med K2:s regionala partnerorganisationer. De skisser som väljs ut bedöms ha bäst förutsättningar för att bidra med ny och relevant kunskap. I ett andra steg bearbetas de utvalda skisserna till färdiga projektförslag. I detta steg läggs särskild vikt vid att utveckla projektförslaget i samproduktion med kollektivtrafikens aktörer.

Anmäl dig till K2:s nyhetsbrev

Vi bjuder på konkreta och användbara forskningsresultat, aktuell omvärldsbevakning, koll på den senaste kollektivtrafikforskningen samt inbjudningar till fortbildande kurser och föreläsningar. Nyhetsbrevet ges ut cirka tio gånger per år.

Kalender från K2