Lär dig mer om Bus Rapid Transit (BRT)

Vi erbjuder en tvådagarskurs i Malmö med några av Sveriges främsta BRT-experter som föreläsare. Bus Rapid Transit (BRT) är högeffektiv kollektivtrafik på väg som i Europa har kommit att användas även i de något mindre städerna.

Foto: Bengt Flemark

I kursen lär du dig om BRTs historia, vad som utgör ett BRT-system, vad som krävs i den fysiska miljön och hur systemet kan implementeras. Kom och inspireras av goda exempel på BRT-lösningar, lär dig om svenska guidelines för BRT och delta i övningen där vi tittar på hur man kan utforma en linje.

Läs mer om programmet för dessa 2 kursdagar här.
Kursfolder

Kursen planeras att ges 18-19 september 2019. Länk till anmälan kommer inom kort. Vi tar emot intresseanmälningar fram tills dess. Skicka gärna intresseanmälan till jessica.hansson@education.lu.se. Har du frågor om kursen vänliga kontakta vår utbildningsansvariga Helena Svensson, helena.svensson@tft.lth.se

Anmäl dig till K2:s nyhetsbrev

Vi bjuder på konkreta och användbara forskningsresultat, aktuell omvärldsbevakning, koll på den senaste kollektivtrafikforskningen samt inbjudningar till fortbildande kurser och föreläsningar. Nyhetsbrevet ges ut cirka tio gånger per år.

Kalender från K2