Våra kurser om kollektivtrafik och hållbara städer

Våra kurser riktar sig till yrkesverksamma och en del av dem ger akademiska poäng. På denna sida hittar du våra aktuella kurser. Kontakta oss gärna om du är nyfiken på vårt kursprogram!

Basutbud:

​Tilläggsutbud:

Hör av dig till vår kursansvariga Helena Svensson, helena.svensson@tft.lth.se, om du är intresserad av att veta mer och eventuellt intresseanmäla dig för de kurser som inte är sökbara i dagsläget.

Alla

Kurs

K2 erbjuder en tvådagarskurs i Malmö med några av Sveriges främsta BRT-experter som föreläsare. Bus Rapid Transit (BRT) är högeffektiv kollektivtrafik på väg som i Europa har kommit att avändas även i de något mindre städerna. 

Kursdatum 2019 är inte satt, men vi tar emot intresseanmälningar. Intresseanmälan till Helena Svensson, helena.svensson@tft.lth.se

Hösten 2018

Utbildningen är till för att öka innovationskraften i organisationer verksamma inom kollektivtrafikområdet och utgör ett komplement till ledarutveckling och vidareutbildning som genomförs i andra nätverk. Utbildningen innebär en blandning av teori och praktik, men också ett stort inslag av erfarenhetsutbyte.

Just nu finns inga inplanerade datum. Vi återkommer med information om eventuell fortsättning. 

Hösten 2018

Denna kurs ger en allmän översikt över kollektivtrafikens roll i samhället, resenärernas krav och olika förutsättningar samt olika aspekter på planering av kollektivtrafik i tätort och på landsbygd. Den riktar sig till anställda hos kollektivtrafikmyndigheter, trafikhuvudmän, operatörer, kommuner, trafikverket och konsulter. Kursen arrangeras i Lund under vecka 39, 2018 (24-28 sept) och vecka 43, 2018 (22-26 okt).

Våren 2018

Kursen "The End of Automobile Dependence? - Planning for Green and Livable Cities" tar sin utgångspunkt i att alltfler rör sig bort från bilbaserad planering. Kursen bygger på forskningsresultat och lyfter fram goda exempel utifrån ett globalt perspektiv där transporter sker på mer hållbara sätt. I vår arrangeras kursen 24-27 april 2018.

Våren 2019

Kursen Hållbar urban mobilitet ges i samarbete med Malmö universitet och SLU Alnarp och är en masterskurs inom mastersprogrammet Hållbar stadsutveckling: Ledning och organisering. Kursen är en 15 hp kurs och kan läsas som fristående kurs. Kursen ges på vårterminen på halvtid dagtid. Anmälan sker via allmänna antagningen.

Anmäl dig till K2:s nyhetsbrev

Vi bjuder på konkreta och användbara forskningsresultat, aktuell omvärldsbevakning, koll på den senaste kollektivtrafikforskningen samt inbjudningar till fortbildande kurser och föreläsningar. Nyhetsbrevet ges ut cirka tio gånger per år.

Kalender från K2