Article highlighted

Framgångsrikt utbildningsår för kollektivtrafiken

Nu har ett trettiotal yrkesverksamma inom kollektivtrafiken slutfört K2:s årliga utbildning inom strategisk kollektivtrafikplanering. Kursen markerar avslutningen på K2:s utbildningsår 2023, men redan nu går det att anmäla sig till nästa års utbildningar. Först ut är en översiktskurs inom serviceresor.

K2 erbjuder utbildningar som vänder sig till yrkesverksamma inom kollektivtrafik och hållbara transporter. En av utbildningarna är den nyligen genomförda Strategisk kollektivtrafikplanering, som syftar till att ge deltagarna en helhetsbild bild av hur kollektivtrafiken planeras och organiseras.

Under de senaste två veckorna samlades årets kursdeltagare vid Hypoteket i Lund för att ta del av den senaste forskningen och expertisen inom området. Deltagarna fick även möjligheten att bygga nätverk och lära av sina branschkollegor.

– Jag har lärt mig mycket, speciellt om avtalsdelen både från föreläsare och de andra kursdeltagarna. Halva grejen är att man träffas och bygger nätverk, säger Veronica Haagen som arbetar på Skånetrafiken och som deltog i kursen.

– Jag har relativt nyligen fått utökat ansvar på kollektivtrafikområdet så den här kursen gav mig en djupare inblick i kollektivtrafikens olika delar. Här fick jag det mer långsiktiga perspektivet och en större förståelse för helheten, säger Denis Tomazic, en kursdeltagare som arbetar på Lidköpings kommun.

Kursen markerar slutet av K2:s utbildningssäsong för detta år, men redan nu går det att anmäla sig till nästkommande utbildningar.

Den första kursen 2024 är en översiktskurs inom Serviceresor som äger rum mellan den 29 januari och 2 februari, med sista anmälningsdag den 30 oktober i år. Denna kurs fokuserar på resenärernas behov, resformer, aktörer, teknik och annan kunskap som krävs för att kunna leverera högkvalitativa serviceresor.

– Jag tar med mig många tankar från den här kursen kring hur vi kan förbättra och utveckla vårt arbete med serviceresor, sa en av kursdeltagarna i en intervju med K2 tidigare i år.


Här kan du läsa mer om K2:s utbildningar.

Om du önskar mer information är du välkommen att kontakta K2:s utbildningsansvariga Helena Svensson.